Inte är rosor bara vackra och goda att dofta på, de är också superbra för vår hy. Kanske har ni sett att många använder rosenvatten, ansiktsmasker som innehåller rosor eller rosenoljor till deras hudvårdsrutin. Här nedan har jag listat upp olika anledningar till varför rosor är så populära när det kommer till hudvård! 
 
Fuktgivande
Rosor behåller hudens fukt.  Det är näringsgivande och lugnande, vilket ger omedelbar lättnad till torra och dehydrerade hudtyper. 
 
Antibakteriell
Rosor bekämpar bakterier som orsakar fläckar och pigmentering, vilket gör den till en utmärkt utjämnare. Rosor funkar som rengöring och desinfektion, de som är ofta får fläckar och utslag bör leta efter rosebaserade hudvårdsprodukter för att lugna rodnad och förhindra finnar.
 
Anti-inflammatorisk
Rosor är kända för deras lugnande effekt mot huden och är därför en vanlig ingrediens i rodnad, rosacea och eksembehandlingar. 
 
Antioxidantrik
Rosor är fyllda med vitamin C som hjälper till med att bekämpa fria radikaler. De hjälper alltså med att skydda mot den dagliga miljöpåverkan, och de ger anti-aging egenskaper som håller huden ung och vacker.
 
Aromaterapeutisk
Rosens signaturdoft är känd för sin förmåga att minska stress och främja positivitet.  
 
Uppfräschande
Till skillnad från alkoholbaserade ansiktsvatten, som kan lämna huden uttorkad och tight, är rosvatten naturligt sammandragande men mjukgörande - denna typ av ansiktsvatten ger stramning och "åtdragning" effekter för att ge huden en lysande glöd.
 
 
 
 
Rosor,

3 kommentarer

Netti Starby

23 May 2018 16:50

Vilken bra information du delar med dig av! :-D Kramis

Svar: Kram <3
beautymaniac.blogg.se

Angelica Wåhlin

23 May 2018 17:04

Har faktiskt haft ett antal produkter med rosenoljor. Tycker det känns så uppiggande!

Svar: Jag håller med, det känns verkligen uppiggande för mig med. Brukade ha en flaska med rosenvatten förut som jag kunde spraya i rummet för en sån effekt!
beautymaniac.blogg.se

Dixi Wonderland

24 May 2018 07:49

Alltid roligt att få lära sig något nytt :D

Svar: <33
beautymaniac.blogg.se

Kommentera

Publiceras ej