1. Granatäpple - Anti aging
Denna rubinröda frukt är känd för dess anti-aging egenskaper. När det tas in i kroppen, reagerar granatäpplen med en sorts bakterier i vår tarm för att bilda urolithin A, ett ämne som främjar cellregenerering. Granatäpplen har också hudfördelar när den appliceras externt. Den har fuktgivande, reparation, antiinflammatorisk, UV-skydd och antioxiderande effekter på huden. 
 
2. Jordgubbar - Exfolierande
Bortsett från att vara rik på C vitamin, är jordgubbar också fyllda med salicylsyra, folsyra och ellaginsyra. Salicylsyra rensar bort döda hudceller och hämmar tillväxten av blackheads. Folsyra främjar cellregenerering, medan ellaginsyra ljusnar upp mörka fläckar, förhindrar rynkor och skyddar huden från skadliga UV-strålar.
 
3. Vattenmelon - Lugnande
Vattenmelon består av 93% vatten, och denna saftiga frukt är inte bara bra för sin förmåga att släcka törst och kyla ner kroppen. Liksom gurkskivor, användes ofta vattenmelon för att lindra fläckar och irritationer förr i tiden, när färdiga ansiktsmasker inte var så populära. Vitamin A i vattenmelon hjälper till att minimera porer och minska överflödig olja, samtidigt vattenmelons höga vattenhalt håller huden hydratiserad och uppfriskad. 
 
4. Tomat - Uppljusande
Ämnen från tomater också införlivas i krämer och toners för att ljusna upp huden. Tomater är rika på vitaminerna A, B, C och E vilket kan användas för att behandla livlös, grov, bränd eller irriterad hud. Frukten innehåller också lykopen, ett ämne som skyddar huden från skadliga UV-strålar
 
5. Papaya - Eksem
Papain, ett enzym som finns i papaya, ansvarar för fruktens rynkreduktionerande, hudlättnande, exfolierande och hudreparationsfördelar. Denna frukt är särskilt användbar när det kommer till att lugna irriterad, torr och kliande hud, vilket gör det till ett naturligt medel mot eksem, milda brännskador och akne. Vitaminer B5 och E i papaya håller också huden hydratiserad.
 
 
6. Citron - Uppljusande 
För den med mörka pigment fläckar i ansiktet är citroner en räddare i nöden. De innehåller nämligen blekningsegenskaper tack vare fruktens innehåll av alfahydroxylsyra (AHA) vilket gör att de kan användas för att göra scrubs och masker.
 
7. Banan - Fuktgivande
Innan man tränar är det bra att äta bananer för att få kalium så att ens muskler inte kommer att krampa. Men visste ni att kalium också fungerar bra som en bra fuktkräm? Bananer är dessutom fyllda med många näringsämnen: Vitamin A som läker torr hud, bleknar mörka fläckar och jämnar ut huden. Vitaminer B och C för att skydda huden från fria radikaler och E-vitamin för att skydda mot solskador. Sen har den zink och lektin för att bekämpa akne och aminosyror för att förbättra hudens elasticitet. 
 
8. Avokado - Närande
Oljesyra är en slags omega-9-fettsyra som finns i avokado som håller huden fuktig, mjuk och hydratiserad. Syran  reparerar även skadade celler och minskar irritationer i huden.
 
9. Acaibär - Anti aging
Acaibär innehåller fettsyror som hjälper huden att se fast, ljus, mjuk och smidig ut. Det är också fyllt med vitaminerna A, C och E som hjälper till med att regenerera hudceller.
 
10. Kokosnöt - Fuktgivande 
Kokosnötvatten kan användas för att behandla akne och fet hud. Natrium och kalium som finns i kokosnöt gör det till en utmärkt fuktkräm. Samtidigt skyddar de antibakteriella och antifungala egenskaperna hos kokosnöten hårbotten från mjäll och kliande samt främjar hårväxt. Kokos innehåller också vitamin K och järn som gör håret starkt och glänsande.
 
 
 
 
 
Ända sen de första bilderna på denna palett släpptes har jag velat ha den och nu har jag äntligen fått den! 
Det här är Huda Beautys Desert Dusk palett, det är den andra ögonskuggpaletten som Huda släppt och jag ser den praktiskt taget överallt på instagram. 
 
Förpackningen är jättesnygg, på den finns Hudas ögon vilket är det motiv hon nästan alltid kör på hennes produlter. Paletten stängs med hjälp av ett magnetiskt lock så det är väldigt lätt att öppna och stänga
Den kommer dessutom med en väldigt stor spegel, något som Huda la till efter att hon läst recensioner om sin första palett där folk skrev att de hade velat ha en spegel till. Jag tycker det var jättebra gjort av henne att lyssna och ta till kritik om den föregående paletten så hon kunde göra den här så bra som möjligt. 
 
 
 
Paletten är blandad med 18 matta (8), pressade skimmer/pärlor (6) och "chrome" ögonskuggor (3), och den har dessutom en ögonskugga som är ren glitter:
 • Desert Sand - Matt ljusbeige 
 • Musk - Matt neutral-mörkbrun 
 • Eden - Varm matt peach
 • Amber - Varm matt mellanmörk brun med väldigt röda undertoner
 • Blood Moon - Mörk skimrande koppar 
 • Oud - Matt mörk, nästan chokladbrun, med röda undertoner
 • Celestial - Champagne - roséguld chrome
 • Nefertiti - Skimrande guld-gul 
 • Twilight - Ljus lavendel chrome med rosa och metalliskt skimmer
 • Amethyst - Matt lila 
 • Royal - Skimrande mellanmörk lila
 • Retrogade - Kopparbrun med grönblå skimmer 
 • Cashmere - Taupefärg med metalliskt skimmer
 • Angelic - Ljusrosa med guldigt skimmer
 • Cosmo - Mellan koppar med rött koppar och guld glitter 
 • Turkish Delight - Tranbärsröd med koppar skimmer 
 • Saffron - Nedtonad matt mörkröd 
 • Blazing - Matt mörk orange 
Alla bilder är tagna med blixt
Från vänster till höger: Oud, Blood Moon, Amber, Eden, Musk & Desert Sand. 
 
Från vänster till höger: Retrogade, Royal, Amethyst, Twilight, Nefertiti & Celestial. 
 
 
Från vänster till höger: Blazing, Saffron, Turkish Delight, Cosmo, Angelic & Cashmere
 
Jag märkte nu i efterhand att Amethyst ser lite skimrande ut men det beror på att jag glittret från de andra färgerna fördes över.
Så färgen Cosmo är alltså ren glitter. Normalt sett när man swatchar glitter utan glitterlim eller primer under brukar det bli en ganska dålig swatch, men inte med den här. Jag swatchade utan något under och kolla hur bra den blev! 
 
Ögonskuggorna är väldigt pigmenterade och lätta att jobba med. Jag har använt de på ögonen utan primer och de höll hela dagen ändå! 
Jag tycker gillar färgurvalet, det finns inte direkt en färg som inte passar till resten av färgschemat. 
Mina favoriter i paletten är alla skimmer och chromeskuggor. De är så pigmenterade, krämiga och lättblandade! Några mindre favoriter är oud och amethyst, de två mörkare matta färgerna, eftersom dessa var en aning torra. 
 
En del av mig tycker paletten är för dyr (jag betalade 620), men å andra sidan så får 21 färger vilket ändå är ganska mycket så jag tror att jag ser det som dyrt eftersom jag aldrig köpt en palett för mer än typ 450 kronor. Sen kan man ju jämföra med en annan jättepopulär palett som många köper, t.ex. Anastasias ögonskuggpaletter. Dessa har 14 färger och kostar 545, det är alltså 4 färger mer för bara 35 kronor extra... 
 
Vad jag gillar: PIGMENTERINGEN!! Är störtkär i de skimrande ögonskuggorna i denna palett, de är så så krämiga och pigmenterade. 
 
Vad jag inte gillar: Färgerna oud och amethyst var ganska torra och inte lika pigmenterade som resten. Men de gick att använda med settingspray. 
 
Mitt betyg: ★★★★★
 
 
Huda Beauty,
 
 
Vi har nog alla upplevt det - tjockt, kakigt smink som är långt ifrån det jämna, lystrande resultat vi egentligen ville ha.
Visst kan man fixa till det på bild med lite redigeringar hit och dit, men hur gör man för att undvika detta resultat i det verkliga livet?
 
1. Förbered huden så den blir slät
Foundation funkar superbra till att täcka t.ex. fläckar och finnar, men något de inte kan täcka över är hudens textur. Om man har flagig hy, grov hy eller små bumps kommer ens foundation se kakig ut nästan direkt efter att man applicerat det. Därför är det jätteviktigt att man exfolierar huden för att bli av med döda hudceller så att ens smink lätt kan sätta sig över utan ojämnheter. 
 
2. Håll huden fuktig 
Fuktig hy är nyckeln till en felfri sminkning. Genom att man applicerar fuktkräm över ansiktet ger man sig själv en len, slät canvas att arbeta med. Torr textur försvinner, rynkor och linjer minimeras och ansiktet slutar producera ett överflöd av oljor. Genom att applicera fuktkräm eliminerar man alltså de största orsakerna till kakigt smink. 
 
3. Använd primer för att hindra oljig hy
För er med oljig hy är detta ett särskilt viktigt steg. Olja är en av de främsta anledningarna till kakigt smink, i vissa fall räcker inte en fuktkräm för att hindra olja från att bryta sig ut utan då måste man även applicera en primer. En primer fungerar som ett skyddande lager mellan huden och sminket. 
 
4. Blanda inte olja och vatten
De flesta av oss vet nog att olja och vatten inte går bra ihop. Detsamma gäller naturligtvis även inom kosmetika produkter. Att applicera vattenbaserade produkter tillsammans oljebaserade produkter på ansiktet resulterar inte bara i kakigt smink, utan det kan också göra att ens foundation "smälter av". 
 
5. Använd en setting spray
Det här är ett väldigt viktigt steg som ser till att sminket förblir o-kakigt. Setting sprays är formade för att skapa ett lätt, skyddande lager över vårt smink som förhindrar olika element från att få sminket att bli kakigt, så glöm inte att använda det som sista steg! 
 
Hoppas det här var till någon hjälp!