Jag ska recensera Lip Pencil av MAC Cosmetics i färgen Follow Your Heart. Detta är en röd läppenna med blå underton. 
 
MACs läppennor kostar 170 kronor och de kommer i en ganska stor storlek. 
Pigmenteringen är helt okej. För mig räcker det inte att måla längs läpparna en gång, för då är färgen ganska svag, utan jag måste fylla i lite extra eller trycka hårdare med läppennan vilket jag helst inte vill. Men med tanke på märket och pris jag betalat hade jag velat att den skulle vara mer pigmenterad. Dessutom blev jag chockad för det är sällan just röda läppennor inte har stark pigmentering.
 
I MACs beskrivning av läppennorna står det bl.a. att de är krämiga. Det kan jag inte hålla med om i det här fallet. Follow Your Heart är väldigt torr, det är nog en av de torraste läppennorna jag har använt. Jag fick den här läppennan som en gåva, om jag själv hade swatchat den innan hade jag nog köpt en annan röd istället för jag gillar inte när läppennor är torra. 
 
Hur bra håller läppennan då? Den håller faktiskt ganska länge på läpparna och jag tror faktiskt det har lite att göra med att den är torr. Det är klart färgen bleknar lite jämfört med hur det var vid appliceringen i början, men inte så mycket att man måste applicera om för ofta. Follow your heart får ett plus för hur länge den håller. 
 
Denna läppenna var ju ingen jättestor hit hos mig, besvikelsen över hur torr den var och pigmenteringen drar ner lite på betyget. Jag ska dock inte ge upp helt på MACs läppennor eftersom jag swatchat andra färger i butik som faktiskt varit krämiga och mer pigmenterade. Varför just Follow Your Heart blev såhär vet jag inte, så jag tror att håller mig till röda läppennor av ett annat märke. 
 
Vad jag gillar: Den håller länge på läpparna och kommer i en storlek som räcker länge 
 
Vad jag inte gillar: Den är alldeles för torr för min smak, jag kan inte fylla i läpparna med den. 
 
Mitt betyg: ★★
 
 
MAC, läppenna,

1 kommentarer

Evahle - en blogg om psykisk hälsa

11 Jun 2018 10:43

Vilken fin färg :) Tråkigt att den var för torr...

Svar: Visst är det!
beautymaniac.blogg.se

Kommentera

Publiceras ej